problem\u00f3w ze sp\u0142at\u0105 leasingu<\/a>, firmy posiadaj\u0105ce zaleg\u0142o\u015bci w p\u0142atno\u015bciach s\u0105 nierzadko zmuszone zwr\u00f3ci\u0107 wyleasingowan\u0105 maszyn\u0119 czy urz\u0105dzenie gastronomiczne. W ten spos\u00f3b trafiaj\u0105 one na licytacje lub do sprzeda\u017cy bezpo\u015bredniej. Taki stan rzeczy powoduje, \u017ce na rynku dost\u0119pnych jest wiele poleasingowych maszyn gastronomicznych, kt\u00f3rych firmy leasingowe chc\u0105 si\u0119 pozby\u0107 na rynku wt\u00f3rnym. Znajduj\u0105 one nabywc\u00f3w w\u015br\u00f3d firm z bran\u017cy gastronomicznej, kt\u00f3re ceni\u0105 sobie stan i jako\u015b\u0107 maszyn w ofercie poleasingowej.<\/p>\n\n\n\nCo istotne, je\u015bli maszyna gastronomiczna nie przekracza swoim wiekiem 4-5 lat \u2013 mo\u017cna dla niej przygotowa\u0107 ofert\u0119 \u201eponownego\u201d leasingu. Maszyny w takim wieku s\u0105 bowiem akceptowane przez firmy finansuj\u0105ce do „powt\u00f3rnego” leasingu, z czego cz\u0119sto korzystaj\u0105 przedsi\u0119biorcy z bran\u017cy \u017cywieniowej, w tym nasi klienci!<\/p>\n\n\n\n